cecilialanthadressyr.blogg.se

2013-01-23
17:41:06

Smarta lösningar!
Här på Lövsta är stallet verkligen fullt av smarta lösningar och detaljer som verkligen underlättar allt det dagliga arbetet! Allt är genomtänkt in i minsta detalj, så det både är snyggt och praktiskt. Långt ifrån alla stall jag varit i är genomtänkta, ofta motsatsen. Ingen verkar ha tänkt till överhuvudtaget, och vissa saker gör bara arbete svårare.
 Stalljobb är slitigt, och ska man jobba dagligen måste det gå både fort och enkelt, annars håller det aldrig i längden. Oavsett om man har eget stall med 2-3 hästar, eller jobbar på heltid i ett stort stall med många hästar, så sparar man både på energin och på kroppen om arbete är enkelt.
 
 Bara en sån sak som att tömma skottkärran kan vara ett nervpåfrestande styrkepass om man först måste klättra upp på en gödselstack hög som ett hus och sedan vända skottkärran mer eller mindre upp och ned för att tömma. Medan det här, där man enkelt tippar kärran över en kant ner i en container, knappt behövs någon ansträngning alls.
 
 Självklart har inte alla möjlighet att bygga och designa ett helt stall efter egna önskemål, men det finns många smarta småsaker att tänka på även om stallet inte är optimalt byggt. Allt för att underlätta för sig själv. Och givetvis även för hästarna!
 
Ett stort + för alla smarta grejer ute i olika stall, och ett stort - till allt onödigt slit pga av dåliga lösningar!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: