cecilialanthadressyr.blogg.se

2012-12-31
23:55:00

Gott Nytt År!
 

2012-12-31
11:59:34

Året 2012
Tidigare år har inte gjort någon större skillnad eller lett till några större händelser, men detta år har faktiskt inneburit en hel del förändringar - på gott och ont, i glädje och sorg. Jag har tagit studenten, vilket var efterlängtat, men samtidigt innebar slutet på något "självklart" i vardagen. Saker, djur och personer har försvunnit ur mitt liv mot min vilja. Jag har flyttat hemifrån, bort från den välkända lilla kommun jag vuxit upp i och bort från de välkända personer jag var van att ha omkring mig. Är visserligen inte så långt jag flyttat, men viss innebär det en stor skillnad.
 
 På hästfronten har det blivit en riktigt stor förändringar, då min vackra Hamilton inte längre finns kvar, vilket var en riktigt jobbig period. Framför allt försvann en älskad vän, och dessutom innebar det att jag blev "hästlös", vilket även det i sig är jobbigt då jag i 6 år haft min självklara tävlings/träningskompis, och framförallt två hästar att dagligen ta hand om. Att helt plötsligt då "bara" ha X-et är väldigt annorlunda. X-et har flyttat till ett litet stall med sämre förutsättningar för träning, vilket i sin tur inneburit ännu mera "hästlöshet". Samtidigt har jag fått chansen att lära känna nya människor och hästar.
 
 
 Bara dagar efter beskedet om att Hamilton inte skulle hålla och beslutet att låta honom somna in, kommer ett plötsligt samtal att farfar gått bort. En dryg månad senare, tvingades jag begrava både min häst och en nära släkting inom loppet av 24 timmar. Har nog aldrig gråtit så mycker förut, som om inte en vore nog...
 Ännu en som försvunnit detta år är världens finaste katt Randa, som aldrig kom hem igen. Vad som hänt henne vet vi inte....
 
 
 Med andra ord, det har varit ett känslosamt år med många tuffa dagar, men även många bra dagar. Det finns mycket jag önskat vore annorlunda, men många saker blev precis såsom jag ville!
 
 Så för en gångs skull tänker jag också säga; Nytt år, nya möjligheter! Och vad kan vara bättre att starta det nya året med än 4 veckor på Lövsta?? Ett litet kliv i rätt riktning, lite ny inspiration. Sedan vad det innebär när de där fyra veckorna är över återstår att se, och själva praktiken kanske blir toppen eller kanske inte alls kul, det kan jag ju inte veta än, men för en gångs skull "skiter jag i det gamla vanliga", och gör något nytt för min egen skull! 
 
Mitt nyårslöfte till mig själv får väl detta år bli att se framåt och inte bakåt! ;)

2012-12-30
12:29:28

Storstädning
Storstädning på gång, hela lägenheten ska städas in i minsta vrå! Långt ifrån kul, men välbehövligt. Själva skurandet och dammtorkandet är inte så farligt, men att först reda ut röran och plocka runt i alla saker, kasta det som ska bort, plocka bort julsakerna och ta fram alla vanliga lampor m.m, organisera skrivbordet osv är ju då inte full lika kul... Har än så länge bara fått iordning garderoben och har redan hållt på i ca 2 timmar! Då var det bara sovrummet, köket, vardagsrummet, hallen...äh, nångång blir det nog klart! Måste ju hinna åka till världens bästa någon gång också.
 
 Råkade förresten bli nya tapeter (och en ny byrå) i fredags, haha. Bara en vägg i sovrummet dock, men snyggt blev det! Tur man har nån som fixar sånt, för annars hade det nog inte varit fullt lika fint..... Köket och hallen får vänta ett tag, men förr eller senare måste de gula fula tapeterna bort. Dessutom är världens snyggaste tavla påväg! Den lär nog dessvärre inte hinna komma innan jag åker, men när jag kommer hem så kommer jag ha ett alldeles nytt, fint sovrum! :D
 
 
Nej, bara fortsätta reda ut röran så att jag kanske, men lite tur, blir klar innan nyår.

2012-12-29
13:21:00

Henri de Rivel Fletcher
HdR Fletcher hoppsadel säljes. Brun. Bomvidd 30, 17,5". Otroligt skön sadel med klossar fram och bak, vilket ger perfekt stöd för skänkeln. Mycket bra skick, dock givetvis normalt slitage efter användning.
 
Pris: 4000 kr.
 
Vid SNABB affär - 3500 kr
 
 
 
Kan skickas mot förskottsbetalning alt. efterkrav. Ev. frakt betalas av köparen.

2012-12-27
16:28:00

Hemma igen!
Efter en massa bilkörande är jag på plats hemma igen. Tidigare resor gick fint och vädret höll sig bra (om än med en temperatur på -34 grader i Gällivare....), men idag var det inte fullt lika kul. Oplogat, snörök, massa trafik.. Nåja, hittade på något mirakulöst sätt fram ändå, trots att jag sällan såg vägen!
 
 Och med mig hade jag en full bil med massa julklappar! Har fått många nya fina saker bl a till lägenheten, och så lite pengar på det. Och gissa vad? Nu har jag god lust ta med dom och åka iväg och handla ännu mer nya fina saker till lägenheten, haha :) Synd bara att jag och X-et fortfarande ska ha råd att bo någonstans... Äh, nån krona blir nog över, och att slänga upp en snygg fonndvägg i sovrummet känns väääldigt lockande! Sen skulle det inte skada att täcka över de fula, gula tapetena i köket också. Lite förnyelse såhär när det blir nytt år och allt! Nej men först ska det gamla vanliga betalas, och så ska "resekontot" säkras - för snart åker jag! Sen däremot, så kanske jag eventuellt får för mig att slösa några hundralappar på att snygga till här hemma... ;)
 
 I stallet väntade också julklappar till både mig och X-et på julafton! X-et fick en stor påse morötter, och jag fick en enorm chokladkaka och ett riktigt gott te. Inte helt fel! Julen är kanske inte så dum trots allt, fast jag hunnit bli hela 20 år... Men X-et var nog den som var allra gladast över sin julklapp, en heel påse med morötter på en och samma dag! Dessutom hade jag med ett halvt paket hårdbröd till henne... Haha, lycklig ponny kan jag lova!
 
Mina nya fina tavlor. Älskar allt med text på, speciellt små ordspråk!

2012-12-24
09:08:00

God Jul
 

2012-12-23
19:55:22

Hungrig häst
 
 

2012-12-23
12:33:55

2012 i bilder
Nyfikna hästar som studerar varandras nya regntäcken.
 
Trött och frusen Thimi
 
Thimi åker favoritbilen ;)
 
Corinta solar....på köksbordet.
 
 
 
 
Klassresa till Göteborg
 
På Holmen. Jag och Bufflan, Sofie och Pluppen, Linnea och Vandolf, Josse och Ville, Fanny och Kiwi, Belinda och Errac, Emilia och Fröken, Hanna och Dagny. (Kan nog vara från 2011, men fick vara med ändå)
 
Skolfoto
 
Studenttider
 
 
 
Världens bästa present, armband av tagel från X-et och Hamilton.
 
Lyckliga hästar släpps på bete.
 
Sista bilden på bästa Hamilton...
 
Nyinflyttad X-et
 
Lycklig Daisy som hittade en kotte
 
Fått träffa nya, fina hästar. Här Ninni.
 
Enya
 
Zirconia
 
Världens bästa X-et.

2012-12-23
10:26:02

Dagen före julafton
Jaa, det här med julen är liksom inte lika spännande nu som när man var liten, kan man konstatera.. Nåja, lite mysigt är det förstås ändå.
Jag återgår nog till liggande läge under täcket ett tag till, innan jag beger mig till stallet och julstädar lite. Har en massa grejer liggandes, som inte behöver vara framme medan jag är borta...
Sen är det bara åka och fixa stallet och pussa god jul på X-et imorgon bitti innan jag beger mig mot Överkalix.

2012-12-22
18:41:00

Miss Enya
Lånade bilder!
 
2008
 
Frieser/fullblod/arab, sto, ca 160 cm (?)
 
e. Mr Melmac        u. Casilca
 
Äg. Sanna M Hänninen
 
Vet inte vad jag ska kalla Enya, medryttarhäst blir inte riktigt rätt... Har lovat att sköta om och motionera henne lite då och då när hennes ägare inte har tid eller är bortrest, helt enkelt. Ridningen överlåter jag dock till ägaren tills vidare i alla fall, så motionering innebär arbete från marken.
 Har än så länge bara haft hand om henne ett par dagar i höstas, så kan inte uttala mig alltför mycket om henne än. Men hon är en snygg och trevlig ung dam, som är väluppfostrad men som ändå vet om sin styrka. Annars väldigt mysig och kramsjuk, hon verkar vilja sitta i knäet ibland, kanske därför hon ibland blir lite väl närgången... :)
 
Även om jag bara kommer ta hand om Enya då och då, så tänkte jag att hon får en egen liten presentation ändå.
 
 
 

2012-12-22
18:08:07

Snälla tomten
- 27 grader, känns i fingrarna när man packar höpåsar ja... Nej, nu är det i kallaste laget, och att motionera häst är inte ens att tänka på i sån här kyla. Dels fryser jag själv ihjäl, och sen är det knappas så jättebra för hästen heller. Har dessutom en extrahäst att motionera och ta hand över jul och nyår. Okej, jag måste inte göra något med henne om jag inte vill, men ändå. Nåja, får hoppas det blir lite varmare nästa vecka när jag kommer hem igen efter julfirandet.
 
 Blev ingen tur till ridhuset igår heller, så man kan väl säga att X-et lilla vila har börjat... Usch, tycker inte om tanken att hon ska stå mer eller mindre helt från nu till början av februrari. Och kanske ännu längre beroende på om det går att göra något vettigt då heller med tanke på kylan och snön. Snälla tomten, ge mig ett ridhus och ett varmt stall........och massa pengar. 

2012-12-21
13:23:25

Ipad till tävlingsryttare
 
Jag är nog en av de få som aldrig riktigt förstått vad som ska vara bra med dessa "surfplattor". Man har ju en dator hemma, och är man iväg har man ju en mobil som funkar till det mesta. Okej om man är mycket på resande fot, eller jobbar med något där man måste ha en dator i fickan, då är de säkert smidiga och bra att ha. Men för vanligt folk som mig, har jag mest tyckt att de känts onödiga, speciellt med tanke på priset...
 
 Men så häromdagen slog det mig, att som tävlingsryttare måste ju denna lilla grej vara suverän att ha med sig! Man måste ju ha koll på alla dessa papper som anläggningsskissar, proppar, program, ryttarmeddelande, startlistor o.s.v, och istället för att då släpa omkring en massa papper eller läsa i den lilla mobiltelefonen, så kanske just en Ipad vore toppen? Och för utvärdering efteråt? Yes, så nu har även jag ett vettigt argument att vela ha en sådan! Haha, speciellt med tanke på att jag äger så många hästar och tävlar så enormt mycket... ;)
 Sen typ ridinstruktörer kanske de också kan vara bra till? Då kan man ju ha allt man behöver veta i denna, och sedan finns det ju en massa appar och grejer som visst ska funka som kommunikation mellan instruktör/elev. Och om man t ex vill diskutera mål och utveckling med eleven, och skriva ner sådana saker...
 
Haha, kände att jag behövde klura ut något bra användningsområde för den här pylen, så nu är det gjort!
 

2012-12-21
13:04:47

Jordens undergång?
Nej, verkar uppenbarligen inte så! Men men, dagen är inte över än, haha. Nej, vi for nog vackert leva ett par hundra år till skulle jag tro :)
 
Gårdagen bjöd på kall longering ute med X-et, var bara -15 men lyckades ändå bli rätt kall om ansikte och ben. Skulle verkligen behöva införskaffa mig några slags vinterridbyxor eller liknande, vanliga utan något varken under eller över är ingen höjdare kanske.
 Nåja, jag överlevde, och direkt efter det blev det att åka vidare till Zirconia för ett trevligt dressyrpass. Passade på att repetera lite samma övningar som jag fick göra på träningen, vilket faktiskt funkade fint! Men av någon konstog anledning blir man så fort trött när ingen står på marken och säger till, haha, kanske kan det bero på att man då inte riktigt har tid att känna efter? Hursomhelst kändes det som om vi fick igenom det som var tänkt - dvs samling och upp i formen.
 Vågade mig till och med på några travökningar i slutet, och vilken känsla! De var knappast några 10:or, men jag flög inte omkring alltför långt ovanför sadeln och hon ökade faktiskt rätt bra! (På Hamilton kunde jag kappt sitta still i arbetstrav, så det där med ökningar gock ju långt ifrån bra. Dessutom ville han gärna bara kasta upp huvudet och rusa iväg, vilket inte direkt underlättade. Sen var det väl inte det vi tränade på mest heller...)
 Sedan fick jag häromdagen tillslut frågat om jag eventuellt kan få starta någon tävling med Zirconia, vilket jag fick! Så om allt flyter på som det ska, så kanske jag får ta på mig kavajen någon gång även detta år, wohoo! (Men kavajen är som ett tält, några tävlingsstövlar äger jag inte ens och en ny plastrong skulle inte skada...ääh, det löser sig!) Är så tävlingssugen, vilket inte är någon vidare kombination med att vara hästlös för tillfället...
 
 Idag blir det, om inget kommer ivägen, en tur till ridhuset med X-et för ett sista vettigt pass innan jul. Sen får tanten ta det lugnt i några dagar, medan jag åker Norrbotten runt och firar jul hos familj och släkt!

2012-12-18
15:21:13

Film X-et
Film på X-et från lördagens träning.
 
 

2012-12-18
10:02:00

Stallboken 2013
Har väntat och väntat, men igår kom den! Så nu är jag redo för ännu ett hästår :)
 

2012-12-17
16:13:54

Film Zirconia
Film från lördagens träning med Zirconia.
 

2012-12-17
12:16:37

Vilodag
X-et förtjänar en vilodag idag, så det får hon. Och jag verkar behöva en också. Har ont i hela kroppen sen lördagen. Är usel på att både värma upp och stretcha efteråt, det får man igen dagarna efter... Och nog märks det att jag inte rider lika mycket nu som när jag hade skolan och Hamilton. Han var ganska mycket häst att rida, så där fick jag använda en och annan muskel varje dag. Jämfört med bara X-et nu som man knappt behöver anstränga sig på, och Zirconia en enda dag per vecka.
 Nej, det här går inte! Iväg och råna banken så jag kan inhandla några fler fyrbenta gymmaskiner! Haha nej, skämt åsido, så kanske man skulle behöva träna någon muskel på marken ibland också...
 Inte nog med det så måste jag ha sovit typ dubbelvikt, för nacken vill inte alls vara med längre. Antagligen det som dessutom gett en jäkla huvudvärk, nästan yrsel/illamånde senaste kvällarna. Så idag tar vi det lugnt, både jag och X-et! Får bli ordentligt med rykt och stallmys istället. Imorgon hoppas jag på trevligare väder, så kanske vi tar oss ut i djupsnön och skritta en stund - bra omväxlingsträning för tanten :)

2012-12-16
19:00:37

Isvind
Har blåst isvindar i flera dagar nu, även idag. Men eftersom X-et fick jobba på rätt ordentligt igår kände jag att hon behövde komma ut och röra sig lite, så var bara att bege sig ut i blåsten. Hon fick skritta och trava en stund, ca 20 min, på lina och sen flydde vi in i värmen. Kan ju tillägga att den pigga och galna X-et var tillbaka idag...
 
Isig mule.

2012-12-15
19:30:30

Hesseträning
Då var jag betydligt fattigare, men lite lyckligare! :) Riktigt nöjd med Zirconia idag, och X-et skötte sig också helt okej även om hon var väldigt slö idag igen...
 
 Zirconia red jag på kandar. Hon är motsatsen till Hamilton, hon vill rulla ihop halsen medan han hellre ville slänga upp huvudet, så kände att det kunde vara bra att få lösningar även på det problemet.
 Fick börja med att jobba övergångar trav-skritt-trav i en ganska svag skänkelvikning, därefter öppna på långsidorna och sluta på diagonalen i trav. Hon vill som sagt gärna bli för rund, så fick jobba med just upp i formen - samling. Fick kläm på det hela efter ett tag, och kändes då helt okej. Därefter samma arbete i galopp. Svettigt! Men till slut, efter många om och men, fick vi till hyfsade öppnor även i galoppen.
 
 X-et fick jag jobba lite på samma sätt, öppna och sluta, och därefter galopp på volten. Även där med fokus på lite högre form - mer samling. Hon hade som sagt ingen energi alls, vilket inte direkt underlättar. Men hon är ju trots allt inte så ung längre, och har dessutom inte fått gå så jättemycket sista tiden, så är nöjd med tanten ändå. :) Det första Andreas frågade var dessutom "Är det din? Jaha, lever hon ännu??" Svaret han fick: "Jaa, det är väl klart hon lever än." Haha. Men han tyckte hon var i fin form, så det var ju bra. Och det är hon ju faktiskt, måste jag erkänna själv. Dessutom sa han att det är den perfekta hästen att lära sig på, och att jag skule låta andra barn rida henne och lära sig. Bra ord alltså! Fina, fina X-et.
 
Båda passen är filmade, så ska försöka få upp lite film här om jag lyckas klura ut hur..

2012-12-14
15:48:39

Puts och fix
Blev några timmar i stallet imorse, som såg ut ungefär såhär:
 
 
Glad häst.

Mockning.
 
Skurning av krubban.
 
I med foder i hinkar.
 
Packning av höpåsar.
 
Rykt och så i med massa pälsgans/Silicon Drops.
 
Frisering av svans, man, lugg, hovskägg, öron och under huvudet.
 
Putsning av sadlar, träns, stövlar, longergjord m.m.
 
Lite småfix och städning i skåpet.
 
Och sist av allt packade jag färdigt det som ska med imorgon.
 
X.et fick som sagt bada igårkväll, så det var bäst att passa på att reda ut och klippa där det behövs innan hon tovat ihop igen. Så nu är vi redo för morgondagen! Nogon motionering bled det dock inte, blåser småspik på tvären ute... Men igår var hennes rätta, otroligt slöa jag, tillbaka. Suck. Okej, vill inte ha henne knäpp, men gärna lite pigg och framåt. Speciellt imorgon hade det ju inte skadat.
 
 Nåja, det blir nog bra ändå!

2012-12-13
10:08:39

Vad händer?
Ja, gårdagen bjöd på en riktig bomresa, helt i onödan visade det sig. Nåja, inget att göra åt den saken. Nu hemma i alla fall, och ikväll bär det av till ridhuset! Nu ska det kännas efter ordentligt inför träningen på lördag. Och idag måste jag tvätta henne. Svansen är svart och ett enda trassel... Hur gör folk utan spolmöjligheter för att hålla svansen ren??
 Förutom det står ingenting på dagens schema, bara massa dötid.. Brukar ju rida Zirconia på torsdagar, men eftersom jag ska rida henne på lördag istället så blir det ingenting idag. Kanske åker lite tidigare till stallet och fixar lite extra. Nej, det får bli imorgon! Tror jag tar en rikig slödag istället, det kändes lagom avancerat tycker jag ;)
 Har precis fått både Ridsport och Equipage, så har massor med läsning ju!
 

2012-12-11
12:20:17

Krångel
Igår longerade jag X-et, vilket ledde till stor julrea på henne - 10 kr ungefär! Travade som om hon skulle vinna ett travlopp, galopperade som om hon var jagad av ett lejon.... Åååh! Irriterande, när jag vet så väl att den ponnyn verkligen inte är rädd för någonting, och definitivt inte brukar vara pigg! Blir ju som inget vettigt gjort, och när det dessutom är halt så får man vara livrädd att hon trampar/sparkar sig eller till och med går omkull. Nåja, efter några ganska arga nej, så gick det lite lugnare. Är då jäkla glad att hon inte är så alltid, skulle bli tokig av att ha ett sådant där riktigt nervpaket...
 Idag väntar också longering, då det är det enda jag hinner med idag. Får bli snabbmotion, helt enkelt. Tanken var att åka till ridhuset idag, men plötsligt ändrade planer innebär istället att åka till Överkarlix, för att imorgon åka vidare 25 mil ännu längre norrut = vila imorgon... Men men, inget att göra åt. Nya tag på torsdag!
 
Nu iväg innan det blir kolsvart ute...

2012-12-10
11:58:55

Kottas on Dressage
 
Har precis läst klart denna bok, skriven av Arthur Kottas-Heldenberg. En riktigt, riktigt bra bok som verkligen kan rekommenderas till alla som rider!
 Den är på engelska, men ändå lättläst. Boken beskriver detaljerat alla gångarter och rörelser, det mesta förklaras verkligen ingående in i minsta detalj. Allt ifrån hur dina höfter bör röra sig i skritt, till hur hästen genomför piaff.
 En superbok, verkligen, som skiljer sig en hel del från de böcker jag läst tidigare. Allt är så tydligt förklarat, där hästens välbefinnande betonas gång på. Läs den!
 

2012-12-08
10:51:08

Ganska sött ändå?
De rosa bootsen var väl rätt gulliga ändå? Haha, hon ser inte klok ut stackaren, men vi blev inte överkörda på promenaden trots möte med bilar, så de måste ju ha fungerat i alla fall! Passade perfekt gjorde dom också. Grimman däremot var i minsta laget, men är helt enkelt för lat för att åka 1 kilometer för att byta...så den får duga! Ska ju bara använda den på promenader :)
 
 
 
X-et var mer intresserad av sin höpåse än av att bli fotad med nya grimman.. konstigt va? ;)
 
 
 

2012-12-07
17:29:11

Reflexer
Blev ett par reflexboots från Hööks, dessvärre så fanns det bara ett enda par gula kvar, så fick bli rosa... Ingen höjdare, men men, de fyller väl sin funktion ändå. Ska ju bara användas hemma :) Sen blev det även en promenadgrimma med reflex.
 
 
Nu iväg och inviga dem!

2012-12-07
11:59:52

Halt eller bara stressad?
Var till ridhuset med X-et igår igen, och redan när jag lastade henne för att åka var hon på tårna. Väl där fortsatte hon vara fjantig ch tittig, och när jag började rida var hon väldigt "trippig". Kändes konstig i traven, satt av och kollade, syntes ingenting. Kändes inte direkt halt, och galoppen kändes hur bra som helst. Vågade ändå inte rida så hårt, utan avsultade ganska fort och åkte hem igen. Förhoppningsvis kändes hon bara "konstig" pga av att hon var spänd. Den X-et jag är van att rida sedan 10 år är nämligen lugn och jämn, inte mer i luften än på marken. Så förhoppningsvis kändes det bara "fel" därför... Men för säkerhetsskull blir det (ett försök till) en lugn promenad idag, för att lina henne imorgon och kolla hur hon ser ut.
 Och eftersom hon numera hoppar och far som en ohanterad 3-åring var och varannan dag med 4 broddar på varje hov, så tror jag det blir att införskaffa boots innan hon trampat av sig fötterna på riktigt. Funderar på sådana med reflex, då syns hon ju på promenaderna också. Ska åka förbi Hööks och kolla vad jag hittar!

2012-12-06
11:31:53

Duktig häst!
Har spenderat morgonen hos Zirconia, som var såå fin idag! Inte alls lika "springig" som igår. Provade rida henne på kandar (äntligen, har inte fått trassla med två tyglar sedan Hamilton var frisk..), vilket gick finfint. Dock ville hon gärna bli lite för rund i formen och krypa bakom lod, kände mig som en riktig rollkürare där ett tag - ofrivilligt, men med lite jobb hamnade hon "på plats". Och på slutet, wow! Gjorde en övning i trav med öppna längs med halva långsidan och direkt ur öppnan ökning in på diagonalen, och där kändes hon super! Sedan jobbade jag lite öppna även i galoppen, vilket även det kändes helt okej.
 Så, riktigt nöjd med detta pass! Hästen såg dock gladare ut före passet än efter...hmm.. :)
 
 
 
Då är det bara hoppas på att X-et sköter sig lika fint senare idag, så blir denna dag perfekt!
 

2012-12-05
17:06:44

Pigga hästar
Nyss hemkommen från en väldigt pigg och framåt Zirconia. Blev till en början mest dragkamp, men med en hel del övergångar, tempoväxlningar och halter så blev hon mycket bättre. Passade på att träna galoppfattningar också, som väl gick sådär, men några fina språng fick vi till, haha :) Nej, har inte riktigt hitta alla knappar ännu, men jag jobbar på det!
 
 X-et hade också energi för två idag. Longerade henne och det gick undan. Minsta lilla vink om att hon eventuellt skulle fatta galopp så exploderade hon, till och med bockade en gång! Jaa, vet inte vad det tagit åt tanten...
 
 
 
 
Och frös gjorde hon, trots att jag packade in henne i både en filt och täcke. Nåja, pälsen växer ju som ogräs så snart har hon tillbaka isoleringen.
 Och frös gjorde även jag, trots massa kläder. Och finns inget värre än att ha 10 lager kläder, går ju inte att röra sig! Speciellt handskar har jag fruktansvärt svårt för, och långa ärmar som är i vägen...och mössa! Nej, lagom varmt är bäst! (Alltid ska man klaga på nåt, jag vet...)
 
Finns dock ett litet plus i kylan - har fått inviga nya vintertäcket!
 
 

2012-12-05
14:13:09

Julmys
 

2012-12-05
09:56:51

Gårdagens ridpass
Ja, vad säger man? Jag infann mig i ridhuset igår kväll kl. 20.00, precis när lektionerna slutade och hästarna fodrades. Rasslandet och bankandet i stallet gjorde X-et så taggad att jag nog för första gången på 10 år inte kunde skritta fram på helt långa tyglar! Den här flytten måste ha gjort susen, hon har varit 20 år yngre senaste månaderna... Kul att hon är pigg och glad, men något vettigt arbete kom vi aldrig till då hon var så spänd och tittig. Men hon fick röra på sig i alla fall och det var huvudsaken. Nya tag imorgon!
 
 Idag blir det lite lossande longering på "hemmaplan", d.v.s ute. Lite mildare idag, -15 jämfört med gårdagens -24. Dessutom blev jag tillfrågad att rida Zirconia även idag, vilket jag såklart gärna gör. Och imorgon väntar två, förhoppningsvis bra, ridpass i ridhuset med båda hästarna. :)
 
 Så nu ut med lilla Daisy (som btw fryser väldigt om tassarna i kylan och mestadels hoppar på tre ben, stackaren) en sväng, äta lite frukost och därefter iväg till stallet!
 

2012-12-04
12:18:44

Isbjörn
Isbjörnen är borta, den ligger numera på gödselstacken. Och där under hittade jag en ponny! Hon har så tjock päls att klippmaskinen segar ihop, man får ta små, små partier åt gången och ändå ser det långt ifrån bra ut när man är färdig. Värst av allt, det var samma sak med Hamilton, och han var ett halvblod...  Men men, nu är hon i alla fall klippt!
 
X-et undrar vad det är för något konstigt på golvet...
 
Svaret - en full skottkärra hår.
 

2012-12-04
07:59:23

- 24 grader
Japp. Kändes ju...sådär. Speciellt med tanke på att både jag och X-et måste stå utan kläder ett tag under klippningen. Okej, inte helt utan, men med mindre än vanligt för att inte håra ner och förstöra alla vinterkläder. Dom där små stickiga håren har ju en tendens att aldrig försvinna från kläderna sen.
 Nåja, timingen hade helt klart kunnat vara bättre men nu står hon inne och allt och väntar, så bara bege sig dit och sätta igång i kylan...
 
 

2012-12-03
20:16:56

Att äga en skimmel
Innebär dagliga överraskningar i form av stora, oftast väl synliga, gula fläckar. Suck. Såhär fin var X-et's hals idag:
 
 
Nej, imorgon ska pälsen bort, så hon går att hålla ren och så hon slipper svettas ihjäl när vi är i ridhuset. Björnpälsen må vara bra att ha ute i kylan nu när det börjar vli kallare, men den ryker ändå! Hon får helt enkelt ha på sig täcken istället.
 
Longerade henne idag, men gick inte ner till den livsfarliga ridbanan utan styrde åt andra hållet och provade ett annat ställe. Och hör och häpna, hon höl sig i skinnet! Skönt att slippa bråka om det och vara rädd att hon gör illa sig, nu gick det att jobba henne istället.
 Imorgon är planen att försöka ta sig till ridhuset, blir dock ett lugnare pass då hon ju vilat ett par dagar. Och så kan jag passa på att tvätta svansen, den är långt ifrån vit...
 
 Hann med att städa och organisera lite i skåpet också idag, så nu hittar jag faktiskt därinne. Och så får tränsen plats, de ska nämligen flyttas in dit de också :)
 

2012-12-03
10:35:42

December
Tiden går fort! Redan december?? Jaja, nu är det i alla fall snart jul, vilket betyder mysiga julstjärnor och ljusstakar och en massa tomtar som gör vintern lite bättre! Och när det är över, då flyr jag dessutom vardagen i en hel månad! Känns rätt okej ändå :)
 
 Sista dagarna har jag inte fårr mycket gjort varken vad gäller hästar eller annat. Har hunnit hem till Överkalix en sväng i helgen, så X-et har vilat ett par dagar. Men nu väntar hårdträning (så gott det går) fram till den 15:e, då det är dags att träna för Andreas! Därefter ska vi försöka hålla igång så gott det går fram tills jag åker, och då blir det mest troligt en vintervila för X-et's del. Önskar jag hade kunnat få plats med henne i resväskan, men den sägs få väga max 20 kg... Nåja, som tur är ska jag ju till ett stall, så behöver inte vara utan hästar i alla fall ;)
 
 Nej, nu ta tag i julstädningen som är kvar, och därefter iväg och longera X-et.
 

2012-12-01
12:19:46

Praktik på Lövsta!
Flyget är bokat och den 8e januari bär det av mot Stockholm, där fyra veckor på Lövsta väntar :) Ska bli riktigt kul att se något nytt, och framförallt något större och mer inriktat än de små ridskolor och privatstall jag vanligtvis vistas i. Nervöst, men spännande! Men kommer sakna min X-et något hemskt, utan henne en hel månad efter nästan 10 år tillsammans! Usch!
 Nåja, jag ska nog överleva. Får se till att lämna damen i goda händer, och så får hon en ordentlig vintervila när det är som kallast. Det blir nog bra!